DATE

FAQ

FAQ Tentang Bisnes Shaklee dan Kelebihannya

Berminat untuk melibatkan diri dalam bisnes Shaklee tapi tak tahu dan tidak pasti tentangnya? Apa pula kelebihan menjalankan bisnes Shaklee setelah mendaftar ahli Shaklee. Berikut adalah FAQ (Frequesntly Ask question) tentang kelebihan bisnes Shaklee yang boleh membantu anda untuk membuat keputusan menjadi ahli dan kemudiannya berminat untuk berbisnes shaklee.


FAQ #1: Bagaimana mahu memulakan bisness Shaklee? 
Sebelum memulakan bisness Shaklee, anda wajib mendaftar sebagai ahli shaklee bagi membolehkan anda dipanggil sebagai Shaklee Independent Distributor (SID). Yang nyata, untuk mendaftar ahli shaklee, anda tidak memerlukan modal beribu. Terdapat 2 cara bagaimana untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee.
1. Yuran Keahlian
untuk mendaftar AHLI SHAKLEE, ada 2 pilihan yg disediakan untuk anda samada bayar yuran rm75(semenanjung) atau rm85 (sabah sarawak) termasuk pos atau pilihan kedua adalah dengan mendaftar secara FREE MEMBERSHIP. Pendaftaran adalah seumur hidup asalkan dalam setahun anda membuat pembelian walaupun sebotol zink yang berharga RM33.

a) Bayaran yuran RM75(semenanjung) dan Rm85 (sabah& serawak) 
Pendaftaran dengan yuran sebanyak RM75(sem) dan Rm85 (sbh srwk)  ini boleh dilakukan bila anda ingin menjadi ahli shaklee tanpa membuat sebarang pembelian. Andai kata anda ingin membuat pembelian contoh 1 tin ESP, anda sudah layak untuk dapat harga ahli dan penghantaran akan terus dilakukan oleh pihak SHAKLEE bersama dengan manual kit (buku produk, senarai harga dan buku resit)

b) Keahlian secara PERCUMA 
Keahlian secara percuma boleh didapati sekiranya anda ingin mendaftar sekaligus ingin membeli barang dalam jumlah lebih kurang Rm680 atau bersamaan dengan 200 point. Contohnya anda mahu membeli set menyusu 3M dan set2 vitamin lain, sehingga jumlah cukup 200 point maka secara automatik anda layak untuk dapat keahlian PERCUMA. 
Sekarang anda sudah mengetahui mengenai yuran, langkah seterusnya adalah anda hanya perlu beri maklumat berikut untuk didaftarkan; 

2. Maklumat yang diperlukan ialah;
Nama:  -Seperti didalam Ic-
IC: - Baru-
Alamat Surat Menyurat:  -Terbaru dan Yang Diduduki-
No Tel:  -Contactable-
Email:  -Active-
Nama Suami: -Seperti didalam Ic-
IC suami:  -Baru-
No akaun Bank: -Active-

Bagi yang telah mendaftar dengan upline, hubungi mereka dan nyatakan niat untuk berbisnes dengan Shaklee. Mintak bimbingan dari upline masing-masing cara untuk memulakan bisnes. InsyaaAllah mereka akan guide anda kerana itu adalah tanggungjawab upline yang mendaftarkan anda. 

FAQ#2: Kalau nak berbisnes, wajib ke jumpa orang ? 
Bisnes Shaklee sangat unik. Kenapa unik? Sebab ianya boleh dilakukan semasa anda sedang melakukan pekerjaan . Macam mana tu? Majoriti perjalanan bisnes shaklee adalah melalui online. Ini berdasarkan pengalaman saya. Saya tidak pernah menghabiskan masa untuk keluar rumah untuk mencari prospek atau pembeli. Hanya memerlukan talian internet, pc ataupun laptop dan anda boleh melakukannya melalui FB, Blog dan Fan page. Ini adalah kelebihan bagi mereka yang pemalu untuk mempromosi produk di khalayak ramai. Memang ramai yang berjaya dalam Shaklee terdiri dari mereka yang segan untuk berjumpa dengan orang. Jadi shaklee adalah satu bisnes yang flexible.

FAQ #3: Saya tidak pandai berbisnes, boleh berjaya ke? 
Semua bisnes bila sudah tahu caranya ianya akan menjadi lebih mudah. Yang susahnya apabila kita tiada mentor, tiada guideline, tiada sistem yang betul, tiada tips dan strategi . Setiap orang memang dilahirkan untuk berjaya. Ianya bergantung sejauh mana kita merangka perjalanan kita untuk mencapai kejayaan dan mengeluarkan potensi diri yang tidak pernah dicungkil. Anda tidak akan pernah tahu anda pandai berbisnes sehingga anda mencubanya sendiri. 

FAQ #4: Susah tak bisnes Shaklee ni? 
Bisnes shaklee adalah fleksible and automated serta scalable. Kami boleh menjalankan bisnes dari mana-mana sahaja dan bila-bila masa sahaja. Samada pergi bercuti ke atau balik kampung, bisnes tetap berjalan. Customer boleh dapat di serata daerah dan negeri di Malaysia, malah hingga ke negara luar iaitu Indonesia, Singapore, Brunei,New Zealand, London dan banyak tempat lagi. Temanya adalah world wide.Apa yang penting caranya mesti betul. Dan untuk pengetahuan, bisnes produk kecantikan & kesihatan adalah antara bisnes yang terbaik. Dan lagi, anda tak perlu susah payah untuk buka kedai sebab ianya boleh dijalankan di rumah. 

FAQ #5: Nak bisnes Shaklee ni kena ada banyak stok ke?
Satu lagi kelebihan shaklee, jika anda tidak ada modal yang banyak anda tak perlu risau. Tak mahu simpan stok pun boleh. Bila customer nak order barang, hanya dengan login sistem shaklee dan buat pembelian, Shaklee akan pos direct ke pintu rumah customer. Senang kan? Ramai yang mampu buat bisnes shaklee adalah kerana cara ni. Sebab tak semua dari kita mempunyai modal yang banyak untuk memulakan bisnes. 

FAQ #6: Apa kelebihan kalau saya serius nak bisnes Shaklee? 
Banyak kelebihan yang Shaklee sediakan untuk ahli-ahli yang serius dan fokus dengan bisness ini. Bilamana orang lain sudah kesesakkan kerana wang gaji telah tinggal sedikit ,anda akan mendapat bonus bulanan yang dibayar di pertengahan bulan, anda juga boleh menikmati car bonus yang dibayar tunai, serta percutian percuma 5 stars mahupun tajaan umrah. Income yang disediakan oleh shaklee adalah unlimited, bermakna anda berpeluang untuk dapat income yang besar. Konsepnya seiring dengan apa yang diajar dalam Islam iaitu siapa yang berusaha dia akan dapat (Man Jadda Wajadda). Berada dalam kumpulan family shaklee yang besar juga boleh melebarkan ukhuwah sesama islam. Hubungan dan jaringan yang erat di kalangan ahli adalah sesuatu yang sangat seronok sebab masing2 saling membantu dan memberi idea. 


FAQ #7: Sekiranya saya berminat nak bisness shaklee apa yang kelebihan yang saya dapat? 
Pertama, jika anda serius mahu menjana pendapatan dengan shaklee anda kene mendaftar sebagai ahli dahulu. Rujuk di FAQ #1 untuk mengetahui caranya. Kemudian saya akan masukkan anda ke dalam group khas di FB dan WhatsApp. Segala teknik, panduan, bimbingan motivasi dan ilmu yang berkaitan akan diberi exclusive bg mereka yang serius untuk berbisnes di bawah saya termasuklah coaching secara online, banyak berkongsi ilmu dan memberi semangat. Sebagai ahli anda juga layak untuk mendapat harga pengedar yang lebih murah iaitu penjimatan sehingga 25%(bergantung kepada produk). Selain itu anda juga akan merasai cash back (bonus) apabila pembelian anda melebihi 150Uv (mengikut accumulated point produk setiap bulan ).
Jika sekarang anda berada dalam situasi cukup-cukup makan sahaja dengan wang gaji sedangkan perbelanjaan dari tahun ke tahun semakin meningkat, bertindak sekarang. Tahun depan akan meningkat lagi sedangkan peningkatan gaji hanya sedikit. Lebih awal anda mula lebih cepat untuk menyediakan keperluan bagi menghadapi peningkatan pendapatan di masa akan datang. Jangan hanya berimpi untuk miliki kereta besar, rumah besar dan bebas bercuti kemana sahaja kalau hanya ianya sekadar angan-angan. Tukar angan-angan menjadi realiti yang pasti mulakan langkah !
Walau siapa pun anda, jika punya hati yang kental dan semangat untuk berusaha ketahuilah bahawa anda akan berjaya! 


No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...