DATE

Saturday, 1 November 2014

OMEGA GUARD SHAKLEE


KELEBIHAN SHAKLEE

Minyak ikan Terbaik Di dunia.

Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk(sardina,mackerel,herring,anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan . Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatam hati  minyak ikan. Berbanding dengan produk omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
Kebanyakan pengusaha-pengusaha  kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan,akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkir bahan berbahaya seperti plumbum,merkuri,arsenik,kadmium,dioksin dan PCB(polychlorinated biphenyl- merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).

Manfaat Utama:
  • Asid lemak-omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS,bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok-DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah ,melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.Oleh sebab itu ,ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia uga merendahkan kolesterol,menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL , mengawal masalah obesiti ,mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori DHA adalah nutrien untama untuk oak,sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanyapada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan . Susu ibu mengandungi kandunganDHA yang tinggi. DHA  meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara  penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine. Satu hidangan Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid ,asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru,mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit ,psoriasis, demam hay,bronkitis,penyakit lelah,hepatitis,SLE(lupuserythematosus) dan penyakit buah pinggang.
  • Menentang cancer-kajian telah menujukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru,payudara,prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan energastritis, meransang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.
  • memelihara fungsi-fungsi sendi(arthritis)-paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan.Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective.
  • Mencegah Insomnia dan membantu mengurangkan tekanan-Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental,termasuk kemurungan,tekanan,kebimbangan(anxiety), neurasthenia, insomnia,autism,kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-sekurangnya saiz kad permainan (playing cards) sebanyak dua kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

KENAPA IKAN LAUT AIR DALAM?


Pada tahun 1970,seorang saintis Amerika,pemenang Nobel Price,telah menemui satu rahsia iaitu penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran yang berbeza mempunyai kesihatan yang berbeza.
Orang Eskimo yang hidup di Greenland ,Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghadapimasalah sakit jantung, lelah,tekanan darah tinggi dan kencing manis. Manakala kaum Eskimo yang menetap di Amerika Utara bekerja sebagai pemburu yang mana makanan utama mereka ialah daging, menghadapi banyak masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.
Penyelidikan lanjut mengenai ikan air laut sejuk menunjukkan ,ikan dari air laut dalam mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi,iaitu EPA dan HDA yang merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus,merawat penyakit lelah dan alahan kulit yang berkesan.

SENDAWA BAU HANYIR IKAN?

Hanya sebahagian kecil yang sendawa bau hanyir ikan selepas mengambil minyak ikan, disarankan untuk mengambil minyak ikan sebelum makan atau bila perut kosong.

SIAPAKAH YANG PATUT ELAK MENGAMBIL MINYAK IKAN?

Minyak ikan melincirkan saluran darah dan kemampuan untuk mencairkan darah untuk pengaliran darah yang lancar dan melambatkan kepekatan darah. Oleh sebab itu,pesakit yang akan melakukan pembedahan dan perempuan yang hamil yang sudah hampir bersalin tidak digalakkan untuk mengambil minyak ikan.

Jadi pengguna yang bijak ! Jangan beli supplement yang mempunyai lemak ikan semata-mata tetapi mesti pilih kandungan omega-3 nya yang tinggi. Insyaallah kesihatan anda pasti terjaga. Shaklee semestinya pilihan terbaik pada anda yang ingin memulakan kehidupan yang lebih sihat, segar dan bertenaga.


FB Page :Nutritious Vitamin Shop

No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...